vrijdag 1 april 2011

6 ► waar slapen we

Na de vlucht van Amsterdam (vertrek 10:25 uur) naar Johannesburg (aankomst 21:20 uur) verblijven we in City Lodge OR Tampo op de luchthaven. De volgende ochtend vliegen we door naar Windhoek en daar zijn we te gast in Olive Grove, zoals ze zelf zeggen: 'simply elegant accomodation', dichtbij het centrum.

Na onze eerste dag rijden komen we in Sesriem waar we onze intrek nemen in Sossusvlei Lodge, 'gateway to the namib'.
Hier verblijven we drie nachten.
Afstand Windhoek-Sesriem is 350 km.
Vanuit de lodge zijn er 'guided sunset walks', maar je kunt er ook een rondvlucht in een Cessna 210 light aircraft boeken.

Als we al die prachtige duinen hebben bewonderd gaan we naar het noorden. Er is geen weg langs de kust. Na de Kuiseb Pass gaat het richting Walvis Bay en dan is het nog een klein stukje naar Swakopmund, onze volgende verblijfplaats. Permit required, zie ik op de road map van Namibië. Even in de gaten houden, zal wel bij de autopapieren zitten. We hebben er dan weer 340 kilometer op zitten. In Swakopmund Guesthouse zullen we twee nachten verblijven.

Op het plaatje hiernaast kun je zien waar Swakopmund zo'n beetje ligt. We hebben in dit guesthouse een standaardkamer op basis van logies en ontbijt. We kunnen op ons gemak de typisch koloniale architectuur van dit stadje, dat nog steeds een Duitse sfeer ademt, bewonderen. Het plaatsje telt 33.000 inwoners en ligt aan de monding van de rivier de Swakop. De toevoeging Mund spreekt dan ook voor zich. Het is de meest populaire vakantieplaats van Namibië.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten