zondag 17 april 2011

12 ► de sossusvlei

Even een F&F☼-je (facts & figures): Nog maar 21 jaar bestaat deze vlag van Namibië. De onafhankelijkheid werd in 1990 uitgeroepen. De kleuren van de vlag zijn overgenomen van SWAPO, de belangrijkste beweging die tegen de bezetting door Zuid-Afrika vocht. De goudgele zon heeft twaalf stralen die de verschillende volken die in Namibië leven symboliseren. Terug naar mijn verhaal.

We verblijven drie nachten in de Sossusvlei Lodge en hebben dus voldoende tijd om dit mooie gebied te bekijken. Sossus betekent 'einde van de rivier' en Vlei staat voor 'ondiep meer'. De Tsauchab stroomt van het plateau door de laagvlakte naar de Atlantische oceaan, maar het water komt daar niet aan omdat een muur van zand het tegenhoudt.

Als we vanuit Windhoek 's middags aankomen zijn er vanuit de lodge verschillende mogelijkheden om de omgeving te verkennen. De Sundowner lijkt me wel geschikt om te doen. Tegen de avond genieten van de steeds langer worden schaduwen, de zon te zien ondergaan en midden in de natuur de stilte en haar schoonheid te ervaren. De volgende ochtend zullen we dan de veelbeschreven zonsopgang beleven. We kunnen deze activiteiten vanuit de lodge regelen. De lodge is gelegen aan de ingang van het park. In het Namib Naukluft Park kunnen we het volgende wild zien: steenbok, springbok, oryx, kudu, mountain zebra, rock dassie, chacma baboon en pakweg 200 vogelsoorten.

Je kunt ook een quad bike huren en daarmee door de duinen rijden, een ballontocht over de Namib maken of in een  Cessna stappen voor een scenic flight. Omdat we hier twee volle dagen zijn is het wel goed om tevoren die mogelijkheden verder te bekijken. Er hangen wel prijskaartjes aan, ook voor de toegang tot het Namib Naukluft Park moet betaald worden.
De Sossusvlei, Dead Vlei & Sesriem Canyon Combination kost N$ 690, dit is € 69 per persoon.

Op dit kaartje zie je bovenaan Sesriem Canyon, onze lodge is hier vlakbij. Naar Dune 45 (zie links van het midden) is het nog wel zo'n 45 km rijden. Na nog eens 15 km eindigt de 2WD road en kun je verder met The Hobas Shuttle of je kunt gaan lopen naar Dead Vlei (1.5 uur). Vanuit de parkeerplaats voor de 2WD cars kunnen we ook een 4 km heen en terug wandeling maken naar Hidden Vlei, gemarkeerd met witgeverfde paaltjes. De Canyon ligt dus vlakbij (4 km) onze lodge en er zijn twee wandelingen die we daar zouden kunnen maken. De canyon is door de Tsauchab rivier 15 miljoen jaar geleden ingeslepen en is slechts 3 km lang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten