zondag 10 april 2011

10 ­► wat gaan we in Namibië doen

De self-drive rondreis door Namibië is door de reisovereenkomst met Jambo Safari Club in grote lijnen uitgezet. De accommodaties zijn geboekt en daarmee is min of meer ook de route die we gaan rijden bepaald. Er blijft dan voor ons toch nog heel wat te doen aan verdere voorbereiding.
We vliegen overdag van Amsterdam naar Johannesburg en de volgende dag door naar Windhoek. We hebben hier ruim een halve dag om te besteden. Laten we eens kijken wat er in de hoofdstad van Namibië te beleven is. Het is een behoorlijk grote stad (> 200.000 inwoners) en ligt op 1.650m hoogte. Mensen van allerlei stammen, maar ook veel Europeanen wonen en werken hier en je krijgt er dan ook een aardige indruk van het moderne Namibië. Tijdens de Duitse koloniale overheersing heeft Windhoek zich ontwikkeld als een belangrijke handelsstad. Het centrum bestaat uit een mix van koloniale Duitse gebouwen en moderne kantoorflats, met een Afrikaanse inslag.

We kunnen de Christuskirche met zijn gebrandschilderd glas gaan bekijken. In het oudste gebouw van Windhoek, de Alte Feste (zie afbeelding hiernaast) kunnen we de geschiedenis en de onafhankelijkheidsstrijd van Namibië volgen. We kunnen natuurlijk ook flaneren over Independence Avenue, het hart van de stad. Van onze reisorganisatie kregen we de tip om in ieder geval Joe's Beerhouse aan te doen. Zie onder links.
Township Katutura is ook een interessante optie, maar dat zal dan wel onder begeleiding moeten zijn.
Even buiten Windhoek ligt het Daan Viljoen Game Park.
Je kunt er wandelen of een game drive maken. Hartebeest, spiesbok, gnoe, impala en nog meer prachtig wild kun je hier ontmoeten. Ik lees in the Lonely Planet dat Gourmet Tours een ruim 3 uur durende city tour heeft waarin o.a. de township en het wildpark worden bezocht. Misschien is dat voor die ene middag dat we in Windhoek zijn wel een goed idee. We moeten na zo'n eerste dag misschien niet al te veel ondernemen. Na zo'n reis is dit wel een relaxed idee, lijkt me.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten