maandag 18 april 2011

13 ► verder noordwaarts

Op zaterdag vertrekken we van Sesriem naar Swakopmund. Een tocht van 350 km op de C14 waarbij we de Gaub Pass, de Tropic of Capricorn en de Kuiseb Pass zullen 'passeren'. Ze liggen op ca. 800m. Het zijn bijzondere passen omdat de weg niet zoals gewoonlijk over een bergtop gaat, maar afdaalt naar de gelijknamige rivier. Je rijdt een brug over die de vorm heeft van een banaan en de Gaub Pass ligt al weer achter je. De weg tot aan de volgende pas wordt steeds slechter. Het gebied is onherbergzaam en dat wordt ook beschreven in "The Sheltering Desert" van Henno Martin en Hermann Korn, twee Duitse geologen die hier tijdens de WOII hun avonturen beleefden. Om een zijweg te nemen heb je een permit nodig, die je in Sesriem kunt kopen. We rijden daarna dwars door het Namib Naukluft Park richting Walvis Bay. Naarmate je de kust nadert worden de wegen beter.

Walvis Bay is vooral bekend om zijn lagoon. Het is een natuurgebied waarin pelikanen, flamingo's, jan-van-genten en pinguïns verblijven. De beroemde woestijnplant Welwitschia Mirabilis zullen we in dit kustgebied hopelijk ook gaan zien. Deze plant kan tot 2000 jaar oud worden.
Ik lees over de Welwitschia Trail, een rit van een uur of vier over redelijk goede wegen door de Namib woestijn met maanlandschappen en veel eeuwenoude planten met de oase Goanikontes. Een routebeschrijving met 'points of interest' en de noodzakelijke vergunning is verkrijgbaar bij de MET (Ministry of Environment & Tourism). In feite zijn we 1.5 dag in deze stad (zaterdagmiddag en zondag).

Ons verblijf, Swakopmund Guesthouse, ligt heel centraal op vijf minuten lopen van het strand. Er zijn tal van activiteiten waaraan je kunt deelnemen: o.a. sand-boarding, parasailing, camel rides en er is natuurlijk ook op zee het een en ander te beleven. Vanuit het reisbureau wordt ons aangeraden voor een goed dîner met prachtig uitzicht op zee restaurant The Tug te bezoeken. De stad is ook bekend om zijn Duitse architectuur. Kolonisten hebben vanaf 1893 toen zij hier hun geluk beproefden vele interessante gebouwen gerealiseerd. Architect Hermann Wille ontwierp o.a. Hohezollern Building, Villa Wille en de Kabelmesse.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten