zaterdag 14 mei 2011

23 ► van okavango naar chobe

Na ons driedaags verblijf in Mapula Lodge in de Okavango Delta hebben we weer een fly-in met een chartervliegtuigje naar Kasane in het noordoosten van Botswana. We worden opgepikt door iemand van de lodge die ons naar de lodge aan de rand van Chobe National Park and Forest Reserve brengt. De Muchenje Safari Lodge biedt game drives die meer besloten en minder druk zijn dan  die vanuit Kasane aangeboden worden. Zo te zien op de kaart is de lodge zo'n 40km van Kasana in westelijk richting, aan de Caprivi Strip van Namibië gelegen. http://www.muchenje.com/.

Op het eerste deel van deze route (tot Ihaha) is veel wild te zien en dus is het hier ook druk met voertuigen. Verderop, na Ihaha is het wat rustiger.
Bush walks met bewapende gidsen en het spotten van vogels op de rivier zijn hier onze activiteiten. Een boottocht op de Chobe-rivier met een picnic lunch in het bos en in de middag een game drive in het park.
De leeuw en de hyena komen hier veel voor, maar ook de luipaard, cheetah en wilddog kun je hier tegenkomen. Vele honderden soorten vogels zijn hier gesignaleerd.
Links op dit kaartje is het Lake Liambezi, maar daar komen we niet.
tsessebe
Chobe is bekend vanwege zijn enorme kuddes olifanten, de grootste populatie ter wereld (120.000 stuks). Er zijn hier ook veel zebra's, buffels en vele antilopensoorten, zoals de tsessebe. Van de boot af zien we kingfishers en visarenden. Misschien gaan we ook naar het Linyanti moeras waar grote concentraties wild te zien zijn.
Ook in deze lodge zullen we drie dagen zijn, veel mogelijkheden dus om dit prachtige gebied te verkennen en ervan te genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten