zondag 8 mei 2011

21 ► van namibia naar het land van de tswana

Ruim twee weken hebben we rondgereden in Namibië en het reisschema volgend vertrekken we vanuit de Waterberg Wilderness via de D2512 richting Windhoek, 300 km verder zuidwaarts gelegen. Deze gravelroad is in deze periode goed te berijden met een gewone auto. Onderweg zien we misschien nog een struisvogel, een kaapgier of een secretarisvogel. Op het kaartje hiernaast kun je de route die wij gereden hebben aardig volgen. Vanuit Windhoek naar de Namib Naukluft en vandaaruit naar Swakopmund. Vervolgens via Damaraland naar Etosha. De laatste dagen rijden we dan via het Waterberg Plateau weer richting Windhoek. Maar voordat we hier aankomen, is er nog heel wat te zien en te beleven. Inmiddels hebben we de reisdocumenten en overige informatie van Jambo Safari Club ontvangen en alles gaat dus nu wel serieuze vormen aannemen. De routekaarten zullen we wel in Windhoek ontvangen. Op de kaart van Namibië is de route naar Windhoek via de C21 naar de B1 vrij overzichtelijk. Onderweg kunnen we in het plaatsje Okahandja allerlei houtsnijwerk bewonderen, althans dat is te hopen want ik lees zojuist op internet dat een grote brand  vorig jaar september alles in de as heeft gelegd.
We gaan ons nu dus voorbereiden op het tweede deel van onze vakantie: Botswana. Geen zorgen meer om voldoende benzine en drinkwater en of we onze bestemming wel voor het donker zullen halen. Na het inleveren van onze Kia Sportage in Windhoek worden we met kleine vliegtuigjes naar lodges in de Okavango Delta gebracht. Dan begint een nieuw avontuur.

1 opmerking:

  1. De houtsnijwerk verkopers in Okahandja waren bijna twee weken geleden nog zeer actief aanwezig. Vanaf de B1 komend (uit de richting Windhoek) TWEEDE aflag rechts en je krijgt ze allemaal te zien.

    BeantwoordenVerwijderen